Sidecar drink

Sidecar Cocktail

Sidecar cocktail er en drink som du kan nyde igen og igen. Den har lækre ingredienser som Cognac, Cointreau triple sec, sukkersirup og citronsaft. Den skal blot shakes også har du en lækker drink som du kan nyde i godt selskab. 

Ingredienser 

  • 4cl Cognac
  • 2cl Cointreau triple sec
  • 2 cl sukkersirup
  • 2 cl citronsaft
  • Appelsinskive til pynt
  • Isterninger

Sådan gør du

  1. Hæld alle ingredienserne over i en shaker og shake i ca. 10 sekunder.
  2. Si over i et glas og pynt med en appelsinskive. 

Sidecar drink historien 

New Orleans har et ry. De er en hårdfør gruppe, smedet gennem årelange kampe med fremmede angribere, sygdomme og vejret. De har været en del af Frankrig, Spanien og endelig USA og har taget meget af deres kultur fra deres første grundlæggere. 

De accepterede de deporterede akadiere, da briterne jagede dem ud af det østlige Canada i det 18. århundrede, og tilføjede Cajun-kulturen til The Crescent City.

På trods af alle strabadserne, eller måske på grund af dem, er der måske ingen by i USA med et mere solrigt gemyt, eller som elsker en god fest mere end New Orleans. De er knyttet til Miami for at være vært for flest Super Bowls, og ingen holder Mardi Gras-fejringen bedre end de gør. 

The Big Easy marcherede til et andet beat, bogstaveligt talt, da jazz begyndte at dukke op fra en blanding af europæisk messing og afrikanske trommer i begyndelsen af det 20. århundrede. 

Alle disse gode tider har fra tid til anden brug for lidt smøring. Cocktails er også strømmet ud af denne by, ligesom Mississippi-floden løber ud i den Mexicanske Golf. Evt med samme volumen. De mest kendte er orkanen og Sazerac.

Der er dog et andet ikon for cocktailverdenen, der har sine rødder i New Orleans, der blander lidt fransk cognac, lidt spansk curaçao og lidt amerikansk opfindsomhed i et enkelt, sukkerkantet glas. Sidevognen er en velafbalanceret fornøjelse, faderen til mange cocktails og barnet til en klassisk.

Andre lækre drinks

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *