Sazerac drink opskrift
Klassisk Sazerac cocktail opskrift lavet med whisky, Angostura bitter, rørsukker og Pernod anis.
Sazerac er en af de gamle cocktails fra det 19. århundrede, der blev genoplivet i det 21. århundrede.
En ting, der ansporer drinkens genoplivning, er det faktum, at en kritisk ingrediens først blev lovlig at købe i 2007
Ingredienser
- 6cl Whisky
- 2 stænk. Angostura bitter
- 3cl Rørsukker
- 2cl Pernod anis
- Appelsinskive
Sådan gør du
- Tilsæt rørsukker i et glas.
- Kom herefter Angostura, Pernod anis og whisky i glasset.
- Skær skræl fra en appelsinskive og pynt med den på glasset.

Sazerac drink historie
Historien fortæller, at tilbage i 1838 opfandt den kreolske apoteker Antoine Peychaud Sazerac i sin butik på 437 Royal Street. De siger, at han først serverede det til sine frimurere efter timer i en æggekop – en koketter – et ord, som nogle insisterer på omdannet til “cocktail”.
Navnet på drinken kommer fra Peychauds foretrukne franske brandy, Sazerac-de-Forge et fils. Et eller andet sted hen ad linjen blev amerikansk rye-whisky erstattet af cognacen, og i 1873 tilføjede bartender Leon Lamothe en sjat Absinthe. Kaldet “Green Fairy” for sin farve og “Black Death” for sin lakridssmag, blev Absinthe forbudt i 1912 for angiveligt at have forårsaget hallucinationer. Kort efter blev Peychauds specielle bitters erstattet i stedet.
SAZERAC UGE
Kun siden 23. juni 2008 har The Sazerac været den officielle cocktail i New Orleans. Denne 20.-26. juni kan du nyde en ugelang fejring af The Sazerac i Sazerac House. Reserver din gratis rundvisning i Sazerac House online for at deltage i denne særlige uge.
SAZERAC-HUSET
En ny tilføjelse til New Orleans i efteråret 2019, denne topmoderne attraktion er dedikeret til den berømte cocktail. På hjørnet af Canal and Magazine huser den historiske bygning en sanseoplevelse, der vil tage dig gennem cocktailkulturens historie i New Orleans. Lær metoderne til at destillere whisky, smag lidt bittert og perfektioner selv Sazerac. Dette er en one-stop-shop for alt Sazerac.