Sambuca

Hvordan smager sambuca?

Sambuca er en af ​​verdens mest populære likører med anismag, men den har en meget unik smag, som kan være afskrækkende for mange.

Den originale sambuca-opskrift består af ingredienser som hyldeblomst, anis og lakridsrødder, som giver denne spiritus sin meget karakteristiske smag.

Smagen af ​​Sambuca kan beskrives som værende som sort lakrids med antydninger af anis eller hyldeblomst blandet.

Sort Sambuca vs hvid Sambuca

Hvid sambuca indeholder typisk omkring 38% alkohol i volumen (ABV), mens sort sambuca kan indeholde op til 42%.

Smagsprofilen, som du får med en drink Black Sambuca, er meget anderledes, end hvad du ville få med White Sambuca.

Med sort Sambuca er en mere lakridssmag samt hints af frugtighed;

Når man drikker hvid rumba, er den for det meste anis-smag med lette noter af vanilje eller honning tilføjet på toppen.

Sort Sambuca har et højere alkoholindhold, men det har også en mindre sukkerholdig smag til alkoholen – hvilket kan være grunden til, at den typisk serveres i mindre glas til kun én person.

Er Sambuca godt for din mave?

Sambuca bør nydes ansvarligt og med måde.

Det har et højt alkoholindhold (omkring 42%), hvilket kan forårsage maveirritation samt halsbrand for nogle mennesker, der er følsomme over for det.

Nogle af de bivirkninger, der er blevet rapporteret, omfatter kvalme, opkastning og diarré – som alle kan bidrage til en urolig mave.

Alkohol i sig selv bremser også fordøjelsen, så enhver mad, der indtages med Sambuca, vil tage længere tid om at forlade kroppen, hvilket resulterer i oppustethed eller forstoppelse.

Flagermus shot med sambuca

Du kan prøve flagermus shot med sambuca, safari og energidrik. Sambuca går nemlig godt sammen med søde drikke som f.eks. safari.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *