Rusty nail

Rusty Nail drink opskrift

Mens bunden af Drambuie sjældent ændrer sig i en Rusty Nail, har bartendere nydt at eksperimentere med forskellige spiritus til at erstatte whiskyen. Du kan eventuelt prøve at bytte whiskyen ud med tequila, mescal eller endda gin.

Ingredienser

  • 2cl Drambuie Whisky
  • 2cl Scotch Whisky
  • Isterninger

Sådan gør du

  1. Hæld alle ingredienserne over i et glas med isterninger.
  2. Rør godt rundt og nyd den.

Rusty Nail historie 

Denne klassiske Drambuie-cocktail var Rat Pack-drengenes go-to drink (det er Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jnr. og venner, hvis du ikke vidste det) i 60’erne. Det er en kombination af skotsk whisky og krydret, sirupsagtig Drambuie (som er lavet med urter, honning og skotsk) serveret med et twist af citron.

Cocktailen dukkede første gang op i 1937 på en British Industries Fair afholdt i New York, og bestod af Drambuie, skotsk whisky og bitter, uinspirerende døbt BIF. Cocktailen forsvandt derefter, men dukkede på mystisk vis op i 1950’ernes USA’s efterkrigsboom. 

Der er flere historier om, hvordan navnet ‘Rusty Nail’ opstod. En historie omtaler rustne søm på trækasserne af Drambuie, der blev afleveret i Hudson og East Rivers i NYC under forbudstiden, mens en anden citerer en bartender, der rører cocktailen med et søm. 

Det er højst sandsynligt, at navnet har at gøre med den gyldne nuance, Drambuie gav til ung skotsk whisky, da den blev blandet. Alle sammen gode historier, så vi er ligeglade med, hvilken der er sand, og vi har sikkert fortalt alle tre som evangelium, efter at vi har givet os et par Rusty Nails.

Andre lækre drinks

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *