Painkiller

Painkiller drink opskrift

Painkiller er en populær tropisk cocktail. Den blev skabt i 1970’erne på Soggy Dollar Bar på De Britiske Jomfruøer. Det er en sjov og frugtig blanding af ananas, appelsin, kokosnød og en mørk rom. Perfekt til en solrig dag på stranden eller en afslappet eftermiddag i baghaven, opskriften er enkel, og drinken er lækker.

Ingredienser

  • 2cl Malibu
  • 4cl Mørk rom
  • 3cl Appelsinjuice
  • 8cl Ananasjuice
  • Isterninger

Sådan gør du

  1. Alle ingredienserne hældes i en shaker med isterninger. 
  2. Shake det hele godt sammen og si over i et glas.

Painkiller drink historien

Den originale Painkiller blev skabt på Soggy Dollar Bar i 1970’erne. Hotspottet på De Britiske Jomfruøer var ejet af Daphne Henderson. Uden kaj på stranden måtte gæster svømme til kysten og få deres penge våde undervejs. Dette inspirerede barens navn.

Painkiler var Soggy Dollars signaturcocktail, og den blev berømt på øerne. Opskriften var en velbevaret hemmelighed. 

Da Charles Tobias – som ville finde Pusser’s Rom i 1979 – blev ven med Henderson, forsøgte han at finde ud af den hemmelige opskrift. Som historien fortæller, genskabte Tobias drinken næsten nøjagtigt, selvom folk på Soggy Dollar nød hans lidt mindre søde version af barens signaturmix.

Drikken tog fart, og Tobias mærkede den som Pussers painkiller middel. Opskriften spredte sig, og den blev hurtigt en moderne klassiker i den tropiske cocktailscene.

Bartendere blandede painkiller cocktailen og de  drikkende gæster nød den frugtige sammenkogt, og alt gik godt. Det var indtil et par kendte bartendere i New York besluttede at åbne en bar kaldet Painkiller. De tilbød også en cocktail med samme navn, men deres version brugte ikke Pussers. 

Dette ansporede til en varemærkesag, der endte med, at spillestedet skiftede navn til PKNY (det lukkede i 2013). Efterhånden som historien udfoldede sig i 2010 og 2011, kom bartendermiljøet ud til støtte for NYC-etablissementet. Flere boykottede rommen, og en del promoverede bevidst smertestillende medicin med anden rom end Pussers.

Andre lækre drinks

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *