Negroni

Negroni cocktail opskrift

Negroni er en cocktail, der definerer tidsånden, og som har en historie, der strækker sig over 100 år, og oplever en dramatisk genopblussen. 

Siden dens skæbnesvangre begyndelse er denne lidt bitre blanding – lavet af Campari, sød vermouth og gin, gået fra en relativ dunkelhed til at erstatte blækket fra andre bemærkelsesværdige drinks på menuer verden over. 

Ingredienser

  • 3cl Campari
  • 3cl Gin
  • Rød vermouth
  • Appelsinskræl 
  • Isterninger

Sådan gør du

  1. Hæld isterninger og ingredienserne over i et glas.
  2. Rør rundt og kom appelsinskræl ned i glasset. 

Negronis historie

Negroni kan spores tilbage til en florentinsk greve i 1919. Ifølge pålidelig viden blev den karmosinrøde drink først opdigtet i Caffè Casoni af den legendariske barmand Fosco Scarselli. Grev Negroni – en protektor for baren, boede delvist i Firenze og London og rejste meget. Han havde en forkærlighed for stærk spiritus, hvilket rygtedes, stammede fra hans tid som rodeoklovn i det amerikanske vilde vesten. 

Tilbage i Firenze drak han altid Americanos: bitter, vermouth og sodavand, og greven krævede en afstivning, og efter at have drukket gin tidligere i London, forpligtede bartenderen det, og resten er historie.

Den legendariske skuespiller Orson Welles opdagede cocktailen, mens han optog Black Magic i Rom i 1947. Han er citeret i The Coshocton Tribune og siger: “Bitterne er fremragende for dit helbred, ginen er dårlig for dig. De balancerer hinanden.”

I det sidste årti har dens acceleration af popularitet oversvømmet mange af dens rivaler af traditionel lignende – og det er ikke kun fordi det er en flydende interessent i det nylige cocktailboom, men mere ved en tilfældighed. Denne allestedsnærværelse skyldes sporen i botanisk magi; Gin’s popularitet har fået mange drikkevareejere, gamle og nye, til at nyde sin renæssance. Den anden af drinkens smag og den, den er mest berømt for – dens bitre smag er også blevet hævet op i hierarkiet af drinks-diller. I USA for eksempel, som er et af de vigtigste markeder for alkohol i verden, får du en masse bitter, amaro og vermouth. Med alt dette i tankerne er Negroni den bedste kombination, du kan bruge til at forherlige trioen af smag.

Og det er et iværksættertriumvirat af livsglade venner og drinks-elskere, der skal ændre forløbet af Negronis historie. Sammen har Wei Koh, Paul Feig og Ravinder Minhas bagt The Rakes første skræddersyede cocktail, den færdiglavede Negroni No.1, som nu kan bestilles.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *