Moscow Mule drink opskrift
Moscow Mule cocktailen er en gammel cocktail. Den er lavet med vodka, limejuice, sukkersirup og gingerbeer.
I 1941 var Sophie Berezinski en kvinde på mission. Hun var immigreret til USA fra Rusland og bar på en tung byrde: 2.000 solide kobberkrus. Sophies far ejede og drev en kobberfabrik i Rusland kendt som Moscow Copper Co.
Tilbage i Rusland havde Sophie skabt designet til det originale kobberkrus, der nu er så berømt forbundet med Moscow Mule cocktailen.
Ingredienser
- 4cl Vodka
- 2cl Friskpresset limejuice
- 2cl Sukkersirup
- Gingerbeer
Sådan går du
- Hæld alle ingredienserne over i et glas.
- Top af med Gingerbeer

Historien om Moscow Mule cocktailen
I 1939 havde en alkoholfirmas præsident ved navn John G. Martin opnået rettighederne til Smirnoff vodka. Der var kun et lille problem : af en eller anden grund ville amerikanerne ikke drikke det , idet de holdt fast i deres indgroede præference for gin og whisky i stedet. I 1941 var han næsten klar til at opgive sin bestræbelse. Men så ændrede alt sig, da han på en af hans hyppige ture til LA kiggede forbi Cock ‘n’ Bull, en berømt bar ejet af hans gode ven Jack Morgan.
Det viste sig, at Jack havde sit eget problem: hans kælder var fyldt med hans eget mærke af usolgt ingefærøl , som han simpelthen ikke kunne få sine kunder til at drikke – folk foretrak ingefærøl på det tidspunkt. Cue ordsproget lyspære-øjeblik: efter lidt eksperimenter kom Cock ‘n’ Bull- bartenderWes Price med en forfriskende cocktail, der kombinerer disse to ingredienser, plus limejuice , over is. Det var magi: Den kraftige ingefærsmag gjorde underværker for at temperere styrken af vodkaen, og den friske limesaft bandt det hele perfekt sammen. Moscow Mule blev født – navnet angiveligt et nik til åndens oprindelsessted og drinkens ubestridelige “spark”.
Historien fortsætter, at netop i det øjeblik gik en russisk kvinde ved navn Sophie Berezinski ind i baren (tilfældighederne, de vil bare ikke stoppe). Hun havde lige for nylig arvet en kobberfabrik fra sin far, og da hun immigrerede kom til Amerika det år, havde hun et stort, dårligt sælgende inventar med… du gættede rigtigt, kobberkrus . Hun var fast besluttet på at gøre dem til en succes, og hvad er bedre til at drikke en russisk cocktail end et russisk signaturkrus ? Som held ville have det, da kobber er en fantastisk termisk leder, fik det faktisk drikken til at føles køligere og holdt den nedkølet i længere tid: endnu et øjeblikkeligt salgsargument.
Men det er ikke enden på det. Husk, at John Martin var sælger, og manden havde noget vodka at sælge. Han vidste, at han var inde på noget, men hvordan får man det til at fange? Det viser sig, at han, nogensinde trendsætteren, var blandt de første til at købe en helt ny opfindelse på blokken: et Polaroid-kamera . Da han rejste rundt i Amerika for at popularisere Moscow Mule og sælge sit produkt, begyndte han at tage billeder af bartendere og lånere og bad dem posere med det ikoniske kobberkrus og en flaske Smirnoff. Han tog altid to billeder, efterlod det ene hos bartenderen til fremvisning og tog det andet for sig selv. Og på hver næste bar, han besøgte, John Martin’s voksende samling af polaroids tjente som et ubestrideligt bevis på drinkens popularitet.
Snart nok overtog Moscow Mule USA og banede vejen for snesevis af andre elskede vodka-klassikere. I dag, næsten 80 år senere, oplever den ikoniske drink en genoplivning som en af de mest efterspurgte cocktails i Amerika og verden.
Andre lækre drinks

