Mai Tai

Mai Tai drink opskrift

Mai Tai er en frisk og populær drink som laves med rom, Cointreau, sukkersirup, mandelsirup og friskpresset lime. En drink som har eksisteret i mange år, og stadig er et hit hos mange. 

Ingredienser

  • 4cl Rom
  • 2cl Cointreau
  • 1cl sukkersirup
  • 1cl Mandelsirup
  • 1cl Friskpresset lime
  • Isterninger

Sådan gør du

  1. Hæld rom, Cointreau, sukkersirup, mandelsirup og den friskpresset lime over i en shaker med isterninger.
  2. Shake alle ingredienserne i ca. 10 sekunder, og si over i et glas.
  3. Pynt eventuelt med mynte, ananas eller hvad du synes.

 

Mai Tai drink historie

Mai Tai startede som en romcocktail så populær, at den angiveligt udtømte verdens romforsyninger i 1940’erne og 50’erne. I 1944, da cocktailen blev opfundet af Victor J. Bergeron.

Det var en simpel drink skabt til at fremvise den skarpe smag af en 17-årig J. Wray og Nephew Jamaicansk rom: Bergeron fremhævede den gyldne, mellemfyldige rom med blot et strejf af lime, orgeat, orange curaçao og simpel sirup . 

Ifølge legenden, efter at have rystet sammenkogten med is og præsenteret cocktailen for nogle af sine besøgende Tahiti-venner, endte de med at kunne lide det så meget, at en af dem udbrød: “Maita’i roa a’e”, som oversættes til “ud af denne verden! Den bedste!” Bergeron døbte sin nye cocktail “Mai Tai”, som i “den bedste”.

Men som med de fleste historier om cocktailoprindelse, er der en vis uenighed om, hvorvidt Bergerons beretning er sand. Donn “Don the Beachcomber” Beach hævder, at Trader Vics opskrift faktisk var inspireret af hans egen punch, QB Cooler, som han opfandt i 1933. 

Ifølge Beach var Bergeron fan af Beachcombers restaurant, dengang “Trader Vic” kun var hans kaldenavn og ikke hans restaurant. Bergeron elskede punchens smagsprofil, så han tilegnede sig den til sin Mai Tai-opskrift.

Andre lækre drinks

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *