Gin sour

Gin Sour drink opskrift

Gin Sour er en klassisk sur drink, der går tilbage til midten af det 19. århundrede, kræver spiritus, citron- eller limesaft og et sødemiddel. Et skummende element såsom æggehvide  er dog valgfrit, men tilføjer et dejligt lag skummende tekstur oven på drinken, som du derefter kan dekorere med bitter. En London dry gin er et standardvalg til gin sour. 

Ingredienser

  • 1cl Sukkersirup
  • 4cl Gin
  • 2cl Citronsaft
  • 1 Æggehvide (valgfrit)
  • 2 stænk. Angostura bitter
  • Isterninger
  • Evt, en citronskive

Sådan gør du

  1. Kom isterninger gin, sukkersirup, æggehvide citronsaft i en shaker og ryst godt.
  2. Si indholdet over i et glas. 
  3. Kom Angostura bitter i og pynt med citronskicen.

Gin Sour drink historie

Gin Sour var populær helt tilbage, da cocktails dukkede op fra tilfældige parringer til skriftlige opskrifter. Oprindelsen af Gin Sour er ikke registreret, men drinken minder meget om en Tom Collins (ca. 1874) med sodavandet savnet, en Gimlet (ca. 1867) med limesaften byttet til sirup og en Pink Lady (1912), der tilføjer grenadine. Vi kan derfor antage, at Gin Sour først blev blandet noget tid i slutningen af 1800-tallet, og sandsynligvis er amerikansk af oprindelse.

Gin Sour Variationer. 

Der er mange varianter af gin sour og cocktails, der er meget ens i smagen. Dine vigtigste variationer er gin sours med æggehvider, gin daisy, gimlet og gin fizz. Gin sour med æggehvider er en gin sour, der bruger tør gin og æggehvider, nogle af de tidligste publicerede optegnelser om denne variation stammer fra omkring 1950’erne. 

Gin Daisy er en gin-sur med en smule sodavand for at blødgøre surheden, og marguerit-stilen stammer fra 1860’erne. Gimlet er som nævnt ovenfor en fancy gin sour, der erstatter den simple sirup med appelsinlikør.

 Gimlet stammer fra omkring 1920’erne. Den sidste variant er gin fizz, en gin sour med æggehvider og sodavand. Gin-fizzen er en fantastisk drik, der er forfriskende og har en fløjlsblød tekstur – gin-fizzen stammer fra omkring 1880’erne.

Andre lækre drinkopskrifter 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *