Gimlet

Gimlet drink opskrift

Gin Gimlet er en lækker og frisk cocktail som er nem at lave og kun kræver gin, Roses lime og isterninger. Det kan være dejligt forfriskende hvis du pynter med en limeskive eller har en i bunden af glasset. Du kan også nemt lave denne drink til en kande med en masse limebåde i bunden af glasset. 

Ingredienser

  • 2cl Gin
  • 2cl Roses lime
  • Isterninger
  • Evt. limeskive

Sådan gør du

  1. Hæld isterninger over i et glas.
  2. Hæld gin og Roses lime over i glasset.
  3. Rør rundt og pynt eventuelt med en limeskive.

Gin Grimlet drink historie

Gimlet blev promoveret og drukket af britiske officerer tilbage i det 19. århundrede. Citrusjuice var en gave fra guderne til sømænd, da den forhindrede dem i at få skørbug – en brutal, smertefuld og til tider dødelig sygdom forårsaget af C-vitaminmangel.

Kontreadmiral Sir Thomas Desmond Gimlette (tjente 1879 – 1913) citeres af nogle som Gimlets navnebror. Som læge for sømænd administrerede han gin med lime for at maskere den bitre smag. Angiveligt introducerede han dette til sine skibskammerater for at hjælpe dem med at sluge limesaften som en medicin mod skørbug. Britiske sømænd havde dog – i modsætning til deres overordnede flådeofficerer – romrationer og plejede derfor at blande dette med deres lime. Drikken blev kendt som ‘grog’, og deres forbrug af denne ‘medicin’ var så stort, at sømænd hurtigt blev kendt som “Limeys”.

En anden troværdig etymologisk historie er, at sammenkogningen blev opkaldt efter håndværktøjet, som blev brugt til at bore i tønder med spiritus på flådens skibe – en gimlet.

Rose’s Lime Cordial har spillet en central rolle i historien om Gimlet, da det var den tilgængelige og nødvendige søde frugtkonserves af søfolk. Den hjertelige blev første gang produceret af den skotske iværksætter Lauchlan Rose i 1867 og var verdens første frugtkoncentrat. Rose patenterede processen i et træk, der hurtigt gav pote, da der senere samme år blev vedtaget en lov om, at alle fartøjer skulle medbringe limesaft og servere det som en daglig ration til deres besætninger.

Andre lækre drinks

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *