Cosmopolitan

Cosmopolitan drink opskrift

Den legendariske Cosmopolitan er en simpel cocktail med en stor historie. Det nåede sit højdepunkt af popularitet i 1990’erne i Sex and the City”. Den lyserøde drik i Martini-stil var en favorit blandt karaktererne i showet. Den fik sin debut i løbet af anden sæson.

I et godt årti har Cosmopolitan måske været den mest populære cocktail i Amerika, og bartendere kunne ikke arbejde uden at lave massevis af dem til tørstige købere. Naturligvis ansporede dens allestedsnærværelse utallige riffs, fra White Cosmo (St-Germain i stedet for Cointreau) til versioner med gin. Selvom drinken ikke er så populær i dag, som den var i sin storhedstid, er den klassiske opskrift stadig meget populær.

Ingredienser

  • 2cl Vodka
  • 2cl Cointreau
  • 4cl Tranebærjuice
  • 2cl Limesaft
  • Isterninger

Sådan gør du

  1. Alle ingredienserne fyldes over i en shaker og rystes godt sammen.
  2. Si over i et glas og nyd. 

Cosmopolitan historie

Oprindelsen af ​​Cosmopolitan-cocktailen kan være lidt uklar. Der er mindst 3 personer, der hævder at have opfundet Cosmo. Den mest populære teori er, at den blev skabt af Cheryl Cook, Martini-dronningen af ​​South Beach, i 1980’erne. Cook var overrasket over, hvor mange der bestilte den klassiske Martini-cocktail, bare for at blive set med glasset i hånden. Så hun besluttede at skabe en ny drink, der lignede Kamikaze, men brugte tranebærjuice i stedet for limejuice for at forsøde smagen, se visuelt tiltalende ud og appellere til flere kvinder. 

 En anden teori er, at en bartender i New York, Toby Cecchini, opfandt cocktailen i 1987, som vi kender og elsker i dag. Efter at have smagt, og ikke kunne lide, Cheryl Cooks kreation, tilføjede han et stænk frisk limejuice til blandingen og satte sit krav på cocktailen. Men i mange år skammede han sig over at indrømme, at han var opfinderen af ​​cocktailen, da dens stigning i popularitet blev ilde set af andre elite-cocktailkendere og bartendere, og som så ned på Toby for det.

Til sidst hævder en bartender ved navn Neal Murray, at han opfandt den populære cocktail i sommeren 1975, mens han arbejdede på et steakhouse i Minneapolis. Efter at have eksperimenteret med forskellige versioner af Kamikaze-cocktailen tilføjede han en sjat tranebærjuice til drinken. Den første person, der smagte det, udbrød “hvor kosmopolitisk”, hvilket førte til navnet på cocktailen.

Andre lækre drinks

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *