Carajillo

Carajillo drink

Carajillo er en spansk kaffesort, der traditionelt tilberedes med tre dele kaffe og en del spiritus. Den mest almindelige kombination omfatter espresso og brandy, rom, aguardiente eller Licor 43.

Carajillo nydes i hele landet, men der er flere varianter, der adskiller sig i valg af spiritus og tilberedningsmetode. Drikkens oprindelse er tvivlsom.En teori hævder, at det stammer fra en tid, hvor Cuba var en spansk provins, og plantagearbejderne fik en kombination af rom og kaffe.

Ingredienser

  • 4cl Espresso
  • 4cl Licor 43
  • Isterninger

Sådan gør du

  1. Hæld alle ingredienserne over i en shaker.
  2. Si alle ingredienserne over i et glas og nyd.

Historien om Carajillo drinken

Ligesom så mange andre drinks, er der ofte flere historier om hvordan drinken blev skabt. Denne drink er ikke en undtagelse.

Carajillos oprindelse har forskellige versioner. En af dem går tilbage til revolutionære tider i Cuba, hvor spanske soldater blandede brandy med kaffe for at give sig selv “mod” og gå i kamp.

En anden version, og den mest accepterede, er ifølge Encyclopedia of Barcelona, som forklarer, at Carajillo er en opfindelse fra Catalunya-regionen, der nåede at sprede sig over hele Spanien, da slaverne hver morgen fik en Carajo, dvs. en kop kaffe med rom for at motivere dem i deres arbejdsdage med glæde og energi.

Den sidste hypotese svarer til, at transportarbejdere i Barcelona ikke havde tid til at drikke deres kaffe og et glas spiritus hver for sig, så de valgte at blande dem i et enkelt glas for at opfylde deres punktlighed. 

Mens de drak deres drinks, sagde de udtrykket ‘Que Ara Quillo’, på catalansk betyder det “jeg rejser”, det er der, navnet Carajillo kommer fra.

Andre lækre drinks

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *