Boulevardier

Boulevardier drink opskrift

I den første uge af juni fejrer alle gin-elskende venner Negroni Week, men du må ikke glemme Bourbon. Den klassiske cocktail kendt som Boulevardier er Bourbons svar på Negroni – en blanding af Campari, sød vermouth og din yndlingswhisky. 

Ingredienser

  • 3cl Bourbon
  • 3cl Campari 
  • 3cl rød Vermouth
  • Appelsinskræl
  • Isterninger

Sådan gør du

  1. Fyld isterninger over i et glas
  2. Hæld alle ingredienserne over i glasset.
  3. Rør rundt i glasset, og si over i et andet glas og pynt med appelsinskræl.

Boulevardier historie

Boulevardier går tilbage til 1927 og krediteres af Harry McElhone, grundlæggeren og indehaveren af Harry’s New York Bar i Paris. Som en af mange bartendere, hvis karriere blev afbrudt af forbuddet, flygtede McElhone fra USA for at slå sig ned i Europa. Der kombinerede han amerikanske cocktailteknikker med spiritus, som f.eks. Campari, som du aldrig var stødt på i USA dengang.

Selvom Boulevardier-opskriften ikke er nævnt i McElhones bog, “Barflies and Cocktails”, som er spækket med 300 cocktailopskrifter, er den sofistikerede cocktail nævnt kort i et lille afsnit, hvor han citerer: “Nu er tiden inde til, at alle gode barfluer kommer til hjælp fra partiet siden Erskine Gwynne styrtede ind med sin Boulevardier Cocktail: 1/3 Bourbon whisky, 1/3 Campari, 1/3 italiensk vermouth.”

Det faktum, at cocktailen ikke var inkluderet i hans bog, kunne skyldes, at McElhone så ud til at henlede til Gwynne, en velhavende ung amerikaner i Paris, der startede et litterært magasin, som den egentlige opfinder af drinken. Hans magasin, modelleret efter The New Yorker, hed The Boulevardier, og det blev annonceret på en hel side bagerst i “Barflies and Cocktails”. Selvom det ikke er klart, om magasinet havde nogen form for varig indvirkning på litteraturens verden, fortsatte den fantastiske drink, Gwynne delte med McElhone, med at være ret vellykket.

Som mange klassikere er Boulevardier fleksibel og giver dig mulighed for at lege med formlen, der passer til din smag. Selvom den mest almindelige teori er, at cocktailen er en variation af Negroni, sagde Karraker, at du kunne få gode resultater ved at eksperimentere med den klassiske opskrift for at skabe variationer.

Andre lækre drinks

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *