B52 shots

Drink b52

B52 shors eller B52 drink serveres i et shotglas, så det kan virke mærkeligt at kalde drinken en cocktail – men B-52 opskriften har tre specifikke ingredienser og en nøje afbalanceret smagsprofil, der gør den lige så fortjent til “cocktailen” titel som enhver anden blandet drik.

Ingredienser

  • 2cl Bailey
  • 2cl Kahlúa 
  • 2cl Cointreau
  • 3 dråber Stroh rom

Sådan gør du

  1. Kom først kold Kahlúa i et stort shotsglas.
  2. Kom derefter kold Bailey i.
  3. Ved hjælp af en teske kommes Cointreau i glasset. 
  4. Hæld stroh rom i shots glasset, og tænd herefter ild til dit shot.

B 52 shots

B-52 er et populært, iøjnefaldende shot sammensat af tre likører: Baileys, Kahlúa og  Cointreau. Drinkens oprindelse er ikke helt klar, men snarere end at være opkaldt efter den 1950’er-byggede B-52 bombefly, menes den at være opstået i løbet af 1970’erne af en bartender og fan af det ikoniske band The B-52s.

Mens nogle shots rystes med is og spændes, laves B-52 ved at tilføje hvert element direkte til shotglasset. Da der ikke er is, vælger mange bartendere at opbevare ingredienserne på køl, så de kan serveres kolde.

Variationer af B52

Som du måske forventer, har populære varianter af B52-drinket ret uinspirerende navne. I den forbindelse vil du måske gerne prøve en B51, som erstatter Frangelico med Triple Sec. En B53 fjerner Bailey’erne og tilføjer Sambuca. Et par bartendere blev lidt mere kreative med deres variationsnavne, så du kan også vælge mellem B52 Gunslip, en blanding af absint, Bailey’s og kaffelikør, eller B52 in the Desert, som foretrækker tequila frem for Irish Cream.

Uanset hvilken variant du vælger, bør alle tre ingredienser være godt lagdelte, hvilket normalt kræver, at drikkevarerne hældes over bagsiden af en ske for pæne, jævne linjer. Dette giver ikke kun en imponerende visning for forbrugeren, men det giver også smagen mulighed for at skinne, hvilket skaber en mere lækker drik, som du har lyst til at nippe i stedet for at skyde.

Andre lækre shots og drinkopskrifter

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *